پاورپوینت قواعد السلاطين سيد محمد عاملي (کتاب)

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن پاورپوینت قواعد السلاطين سيد محمد عاملي (کتاب) :


پاورپوینت قواعد السلاطين سيد محمد عاملي (کتاب)




قواعد السلاطین اثری است به زبان فارسی در اخلاق سیاسی.

فهرست مندرجات

1 - کتاب شناسی
2 - ساختار کتاب
3 - گزارش محتوا
4 - زوایای ارزشی کتاب
4.1 - اثر سیاسی
4.2 - اثر ادبی
4.3 - اثر تاریخی
5 - اهمیت کتاب
6 - جایگاه احکام دین
7 - محتوای کتاب
8 - وضعیت کتاب
9 - پانویس
10 - منبع


کتاب شناسی


نگارش این کتاب در جمعه 28 ربیع الاول سال 1081 ق. پایان یافته است.

ساختار کتاب


کتاب مشتمل بر مقدمه‌ای به قلم محقق آقای رسول جعفریان, یک فاتحه و دوازده قاعده و یک خاتمه است.

[1] قواعد السلاطین, سید محمد عاملی, ج1, ص35.



گزارش محتوا


این کتاب در موضوع اخلاق سیاسی به سبک کتاب‌های سیاست نامه نگاشته شده و ضمن مباحث مختلفی که با قلم ادیبانه و زیبا در آن آمده, داستان‌هایی از زندگی شاهان و امیران گذشته هم در آن درج شده است.

زوایای ارزشی کتاب



اثر سیاسی


به عنوان یک اثر سیاسی در ردیف آثار فراوانی از همین دست, که درباره سیاست مدن و اخلاق کشورداری نگاشته شده و از این بابت, البته در قیاس با آثار فراوانی که پیش از آن نوشته شده, اثر چندان شگرفی نیست.

اثر ادبی


به عنوان یک اثر ادبی. نثر مولف در این اثر, مصنوع و ادیبانه است که البته تکلف چندانی ندارد و خالی از حلاوت نیست. به نظر می‌رسد, بخش‌هایی از عبارات از متون دیگر گرفته شده باشد.

اثر تاریخی


به عنوان یک اثر تاریخی. این اثر به دلیل اشتمال آن بر زندگی خاندان میرداماد و میر سید احمد علوی و مطالبی که درباره ارتباط خاندان محقق کرکی با حکومت صفوی دارد, حاوی اطلاعات جالب و تازه‌ای است. مولف برای نشان دادن ارتباط و پیوند خاندان کرکی؛ یعنی خاندان خودش با دولت صفوی, مروری بر تاریخچه این ارتباط در دوره‌های پیش از خود کرده و در این زمینه اطلاعات تازه‌ای را در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

اهمیت کتاب


درباره اهمیت قواعدالسلاطین به عنوان یک اثر سیاسی از دوره صفوی, ابتدا باید توجه داشت که این تالیف در امتداد یک سنت تالیفی در زمینه سیاست است که اصطلاحا از آن با عنوان سیاست نامه نگاری یاد می‌کنند. نگارش این آثار در فرهنگ اسلامی, در آغاز قرن سوم هجری و بعد از آن, به صورتی پراکنده و در ضمن متون ادبی و تاریخی بوده است. اما به مرور, این سنت تالیفی در قالب کتاب‌های مستقل سیاسی درآمد و عناصر ایرانی؛ مانند آثار ابن مقفع و خداینامه‌ها و نیز میراث فلسفی یونانی و آن چه از شریعت و کلمات قصار بزرگان بوده, در مطاوی آن گنجانده شد. این نگارش‌ها در موضوع فلسفه عملی و اخلاق جای می‌گرفته است.
چنان که

لینک کمکی