بخشی از متن بررسی پست مدرنیسم :
پست مدرنیسم
بخشی از مطالب:
اصطلاح پست مدرنیسم اولین بار در سال 1939 توسط آرنولد توین بی به کار رفت؛ این اصطلاح بعداً در دهه 1960 در نیویورک توسط هنرمندان و منتقدان به کار گرفته شد, سپس نظریه پردازان اروپایی بودند که در دهه 1970 واژه مزبور را به کار بردند.
اصطلاحی که برای پست مدرن در نظر گرفته شد و انتخاب آن در دهه 80 سبک خاصی برگشت که نه تنها عقاید و ایده های اصلی بلکه تئوریها و نظریه های مختلف طراحان سراسر دنیا را نیز در بر گرفت .
در معماری پست مدرن این اصطلاح بطور رسمی و موثر ف مدرنیسم خالص را رد می کند از نئوکلاسیک حمایت کرده به توصیف آن می پردازد .
عمومی ترین تفسیر این اصطلاح برای اهداف هر گونه طراحی است . و پیروان آن را هنر مندان معاصری تشکیل می دهند که طرفداران سر سخت باهاوس نیستند و سبکهایی از جمله , نئودادا , نئواکسپر سیونیست , پانک , پاسیفیک و مدرن را قبول دارند .
پست مدرن مانند (آرت دکو) که آخرین سبک بین المللی مطرح است , تاریخ هنر و تکنولوژی جدید را با تمایل به سمت تزئینات در هم آمیخته تا از نظر تجاری نیز مورد قبول عامه باشد . ارتباط مکاتب گوناگون در این سبک کلی , ویژگیهای تصویر آن است , نه فلسفی بودن آن و این ویژگی ها عبارتند از اشکال هندسی زنده ای که شناور بودن آن را نشان می دهد .
خطهای دندانه ای (زیگزاک , لایه های متعدد و تصاویر قطعه قطعه , هماهنگی های دلپذیر و تکنیکهای نقاشی از جمله پاستل و تأکیدات بر تاریخ هنر و طراحی از خصوصیات آن است . پست مدرن تا قبل از این که بر روی آن , این اسم گذاشته شود , وجود داشته , در اواخر دهه 50 و 60 یک نوع پست مدرن ناقص در آرت نوا , آرت دکو و آثار آنها دیده شده حتی قبل از آن هم در سال 1947م مجموعه آثار گرافیکی با اشکال هندسی در رنگهای زنده به صورت کلاژ و سه بعدی دیده شده .
(اتورسوت ساس)طراحی که مجموعه آثارش این گونه بوده از جمله همین هنرمندان است .
او در سال 1980 .م به این نتیجه رسید که نمی تواند محیط شهری را بهتر کند . در نتیجه تصمیم گرفت که خانه را که آخرین قلمرو آزادی بشر است مجدداً طراحی کند . آنهم یک طراحی با مبلمان پارچه هایی با رنگهای زنده و فضاهایی شبیه کارتونهای مصور و شاد .
بررسی پست مدرنیسم
فهرست مطالب
پست مدرن (پسامدرن) …………………………………… 2
پست مدرنیسم ………………………………………………………………… 15
پست مدرنیسمها ……………………………………………………………. 21
مباحثی در فرهنگ روشنفکرانه و عوامانه (هنر تجسمی) …………………………. 43
منابع…………………………………77